Middenmoter duwt Chelsea dankzij knotsgekke slotfase dieper in het moeras

Sportnieuws
zondag, 24 december 2023 om 16:44
chelsea33
Chelsea heeft op bezoek bij Wolverhampton Wanderers alweer haar achtste nederlaag in de Premier League geleden. De 2-1 betekende het vierde verloren uitduel op rij, wat sinds het jaar 2000 niet meer voorgekomen was. De gevallen topclub kwam in vroeg in tweede helft op een 1-0 achterstand, waarna er in de blessuretijd nog twee doelpunten vielen.
Trainer Gary O'Neill had weinig verrassingen in petto met betrekking tot de opstelling van Wolverhampton en stuurde zijn sterkste elftal het veld in. Dit betekende onder andere dat Pablo Sarabia, die de laatste weken in goede vorm verkeerde, opnieuw aan de aftrap verscheen.
Aan de zijde van Chelsea voerde Mauricio Pochettino wel de nodige wijzigingen door in vergelijking met het EFL Cup-duel met Newcastle (1-1, uitgeschakeld na strafschoppen). Achterin kreeg Malo Gusto een basisplaats, op het middenveld startten Lesley Ugochukwu en spits Nicolas Jackson, terwijl voorin Armando Broja als diepste aanvaller stond opgesteld. Het viertal zat tegen Newcastle nog op de bank.
In de eerste helft had Chelsea lange tijd duidelijk de overhand, en de Londenaren kregen dan ook de beste kansen. De grootste kans was voor Raheem Sterling, die de bal diep op de helft van Wolverhampton veroverde en met twee medespelers op doelman José Sá afliep. De buitenspeler kon de bal afspelen aan Cole Palmer, die vrij voor een bijna leeg doel zou komen te staan, maar Sterling koos voor eigen succes en schoot recht op de keeper af.
Op slag van rust was er toch nog een grote kans voor the Wolves, toen Hee-Chan Hwang de diepte in werd gestuurd. Hij won het sprintduel van Thiago Silva, maar oog in oog met Djordje Petrovic liet de Zuid-Koreaan na zijn kalmte te bewaren.
Vroeg in de tweede helft opende Wolverhampton de score. Uit een hoekschop van Sarabia kopte Mario Lemina binnen in de verre hoek: 1-0. De goal was verdiend voor de middenvelder, gezien zijn sterke optreden in de wedstrijd.
De goal luidde een sterkere fase in voor de thuisploeg, maar in het laatste deel van de wedstrijd nam Chelsea het initiatief weer over. Vooral het inbrengen van Christopher Nkunku, die zijn debuut in de Premier League maakte na maanden van blessureleed, resulteerde in de nodige kansen. Zo verprutste Jackson op knullige wijze een een-op-een-situatie, werd een inzet van Nkunku van de lijn gehaald, en miste Sterling nog een grote kans.
In de maar liefst 13 minuten durende blessuretijd maakte invaller Matt Doherty er 2-0 van uit een tegenstoot, waarbij de verdediging van Chelsea er niet goed uitzag. Het deed vervolgens iets terug via een doelpunt met het hoofd van Nkunku, die zijn eerste goal maakte in dienst van the Blues: 2-1. De spanning in de wedstrijd was terug en er volgden een aantal spannende minuten blessuretijd, maar de gelijkmaker bleef uit.
Door dit resultaat staan beide ploegen nu op 22 punten in de Premier League, wat een gedeelte tiende plaats oplevert. Nummer negen Brighton & Hove Albion heeft echter al vijf punten meer dan beide elftallen. Vooral de al onder vuur liggende trainer van Chelsea, Pochettino, zal niet lekker de kerst ingaan.